آمار وبلاگ
تعداد بازديد ها : 18806
تعداد نوشته ها : 19
تعداد نظرات : 1
اقتصاد مقاومتی- مقام معظم رهبری نسخه شفا بخش-اقتصاد مقاومتی نسخه شفا بخش -اقتصاد دانش بنیان بیانات مقام معظم رهبری
                                  
از مهمترین شاخصه های اقتصاد مقاومتی اقتدار حاکمیتی علی الخصوص در حیطه های نظامی است امام علی علیه السلام در نامه ۵۱ نهج البلاغه خطاب به یکی از کارگزا ان اقتصادی خود که عازم منطقه ای برای جمع آوری خراج و مالیات است می نویسند: «لاتمسن مال أحد من الناس مصل و لا معاهد إلا أن تجدوا فرسا أو سلاحا یعدی به علب اهل الإسلام، فإنه لاینبغی للمسلم أن یدع ذلک فی أیدی أعداءالإسلام فیکون شوکة علیه » در این فراز امام دستور می دهند به اموال هیچ کس از مردم دست نزنید چه مسلمان و چه ذمی که درپناه اسلام زندگی می کند مگر تجهیزات نظامی که با آن بتواند به مسلمانان یورش برد.
ادامه مطلب
ضرورت مردمی سازی اقتصاد در قانون اساسی جمهوری اسلامی و در سیاست های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری در موضوعات اقتصادی به طرز چشمگیری موج میزند. نمونه های این تاکیدات را میتواند در اصول اقتصادی قانون اساسی، سیاست های کلی اصل چهل و چهار قانون اساسی[۱]، سیاست ها تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی[۲] و سیاست ها کلی اقتصاد مقاومتی[۳] مشاهده نمود.


ادامه مطلب
درس چهارم 

روش شناسی اقتصاد مقاومتی
ما عرض کردیم که اقتصاد مقاومتی یک نظام اقتصادی است که مجموعه ای است از سخت افزارها و نرم افزارها که این ها باید طراحی شوند و در مرحله بعد اجرا شوند. حالا صحبت این است که این طراحی چطور اتفاق بفتد؟ می توانیم این را مقدمتاً تحت عنوان فرآیندها در برنامه ریزی اقتصاد مقاومتی مطرح کنیم. 
ادامه مطلب
درس سوم
  ضرورت نظام اقتصاد مقاومتی 
مقام معظم رهبری مواردی را به عنوان ضرورت های اقتصاد مقاومتی مطرح کردند که دو ضرورت اصلی آن را می توانیم این طور بشماریم، ضرورت اول مورد شگفت انگیزی است که در اقتصاد ایران وجود دارد و ضرورت دوم بحث خصومت‌های اقتصادی است که دشمنان ما، بر علیه ما اعمال می کنند. در واقع این طور می توانیم بگوییم که تحقق ظرفیت های جدی و شگفت انگیزی که در اقتصاد ایران وجود دارد محقق نخواهد شد و میسر نخواهد بود مگر این که یک نظام اقتصادی طراحی و اجرا بشود و همچنین مهم ترین راه مقابله با خصومت های اقتصادی دشمنان طراحی و اجرای نظام اقتصاد مقاومتی است.

ادامه مطلب
درس دوم 
ماهیت اقتصاد مقاومتی 
در این جلسه بحث ماهیت و محتوای اقتصاد مقاومتی را خیلی سریع عرض می کنیم. قبل از این که وارد بحث های نظری مربوط به خود اقتصاد مقاومتی شویم، خوب است که اشاره ای بکنیم به یک سه گانۀ مفهومی که حضرت آقا در سال های اخیر در حوزه اقتصاد مقاومتی مطرح کردند که بنده اسم این سه گانۀ مفهومی را مبنای اقتصادی انقلاب اسلامی می گذارم.

ادامه مطلب

انقلاب اسلامی دارای مؤلفه‌های اساسی و کلیدی است که ابعاد آن را می‌توان در سه محور کلّی سیاست، فرهنگ و اقتصاد تبیین کرد، آنچه مقصود این است که ما ابتدا انقلاب کردیم و حکومت اسلامی تشکیل دادیم حال داریم تمدن اسلامی را بنیان می‌نهیم که از مؤلفه‌های این تمدن دولت اسلامی است که ما در مسیر آن هستیم، شاید این روند با تجربه‌های تلخ و شیرین همراه بوده‌است، اما آنچه که اصل و اساس است ارتقاء بینش و بصیرت جامعه اسلامی است اصولاً حکومت و دولت یا قدرت در نظام اسلامی هدف نیست، بلکه ابزار است برای تحقّّق اهداف اسلام برای تحقق عدالت برای ترویج ارزش‌های اسلامی و احیاء اندیشه‌های والای انسانی اسلام، پس در اسلام دولت و حکومت فرع است و اصل تحقّق اهداف اسلامی یعنی تعالی معنوی و رشد مادّی حیات مردم.



ادامه مطلب

بی‌شک پس از پذیرفتن نگاه فرهنگی به اقتصاد مقاومتی به عنوان یک از پایه‌های تحقق این مهم در سطوح مختلف جامعه، آموزش و پرورش در جایگاه اصلی‌ترین محمل شکل‌گیری و ترویج خطوط فرهنگی کشور مورد توجه خواهد بود.


 

ادامه مطلب

درس اول

 معرفی اجمالی اقتصاد مقاومتی

اولین مبحثی که در این دوره آموزش مجازی در رابطه با اقتصاد مقاومتی مطرح می کنیم، بحث معرفی اجمالی اقتصاد مقاومتی است. ما در این مبحث تلاش می کنیم یک آشنایی اجمالی و سریع با موضوع، ماهیت و محتوای اقتصاد مقاومتی، ایجاد کنیم.


ادامه مطلب

در یک نگاه ساده برای تحقق اقتصاد مقاومتی می‌توان پنج مرحله را در نظر گرفت که عبارت‌اند از:
۱.  رصد؛
۲.  پژوهش؛
۳.  تربیت و آموزش؛
۴.  گفتمان‌سازی؛
۵.  اقدام.

ادامه مطلب
پس از ابلاغیه سیاستهای اقتصاد مقاومتی، رهبر انقلاب اسلامی در سخنرانی در حرم مطهر رضوی به سؤالات و ابهاماتی که در این باره مطرح شده بود پاسخ دادند.
آنچه در ادامه می‌آید پاسخ به این ده سوال است که پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR آن را منتشر کرده است:
ادامه مطلب

برای تقویت تولید ملی به عنوان شاه کلید اقتصاد مقاومتی شش اثر بسیار مهم وجود دارد که این شش اثر هر کدام به‌نوعی خنثی‌کننده بخشی از برنامه‌های اقتصادی دشمنان علیه کشور است:


ادامه مطلب
1. مقدمه
با ظهور انقلاب اسلامی، شکل جدیدی ازحکومت در دنیا پدیدار شد که بنای سازگاری با قطب قدرت استکبار را نداشته و به مبارزه با استکبار پرداخت. ظهور چنین حکومتی آن هم درمنطقه خاورمیانه که از لحاظ اقتصادی و ژئوپلیتیکی دارای اهمیت بسیار زیاد است، باعث شد که نظام استکبار جهانی با تمام قوا به مبارزه با انقلاب برخیزد.
با پایان یافتن جنگ و عدم پیروزی استکبار در زمینه های نظامی، تهاجمات به عرصه های دیگرکشیده شد. یکی از این عرصه ها که خصوصاً در سال های اخیر با تهاجمات گسترده همراه بوده است، عرصه اقتصادی است. بنابراین خود انقلاب اسلامی مکلف به نوآوری و نظریه پردازی و الگو سازی در عرصه های جدید اقتصادی است. هر کشوری که علم استکبار ستیزی را برپاکند، نیازمند چنین الگوهایی است. یکی ازاین مفاهیم اقتصاد مقاومتی است.


ادامه مطلب
مهم ترین نقش خانواده در اقتصاد مقاومتی 
تقویت تولید ملی (اصلاح الگوی مصرف /ایجاد ارزش افزوده)
تقویت فرهنگ اقتصادی (تربیت اقتصادی صحیح)
ادامه مطلب
بنا به قاعده‌ی قرآن، دو دستگیره‌ی راستین برای سرپا ایستادن و قیام ملت‌ها تعبیه شده است: نخست گردش بر مدار خانه‌ی توحید۲ که خود را در فرهنگ تسلیم شدن در پیشگاه حق و سیاست تسلیم نشدن به طواغیت نشان می‌دهد و دوم بهره‌برداری غیرسفیهانه از اموال و ثروت‌ها۳ که خود را در توان تولید بهره‌ور هویدا می‌سازد. در مختصات عصر حاضر که امر اقتصاد خود را بر دیگر امور تحمیل می‌کند و جهانی شدن نیز موجب درهم تنیدگی مناسبات ملل با یکدیگر شده است، رکن نخست بدون رکن دوم دوام و بقاء نخواهد داشت و پافشاری بر سیاست تسلیم نشدن به طواغیت، نیازمند اقتصادی با توان درونزای تولید است. به بیان دیگر اقتصاد مقاوم شرط لازم برای مقاومت فرهنگی و سیاسی به‌شمار می‌رود و بالعکس، با از دست دادن خط اقتصاد، باید منتظر سقوط سنگرهای فرهنگی و سیاسی بود.


ادامه مطلب

حضرت آیت الله العظمی امام خامنه‌ای با ابلاغ سیاست‌های کلی «اقتصاد مقاومتی» بر اساس بند یک اصل 110 قانون اساسی که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شده است، تأکید کردند: پیروی از الگوی علمی و بومی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی، عامل شکست و عقب نشینی دشمن در جنگ تحمیلی اقتصادی علیه ملت ایران خواهد شد، همچنین اقتصاد مقاومتی خواهد توانست در بحران‌های رو به افزایش جهانی، الگویی الهام‌بخش از نظام اقتصادی اسلام را عینیت بخشد و زمینه و فرصت مناسب را برای نقش آفرینی مردم و فعالان اقتصادی در تحقق حماسه اقتصادی فراهم کند.


ادامه مطلب

 این نوشته، تحلیلی از نقش خانواده‌ها در تجلی اقتصاد مقاومتی است که همانا مسئله‌ی مدیریت مصرف و بررسی ابعاد آن است. اصلاح الگوی مصرف، به عنوان راهبرد بلندمدت و هدایت مدگرایی فعلی و ایجاد مکانیسم مالی برای جذب سرمایه‌های خُرد به عنوان راهبرد کوتاه‌مدت مدیریت مصرف قابل طرح است.



ادامه مطلب

در چند سال اخیر و با شدت یافتن تحریم های یک جانبه و غیرانسانی غرب علیه جمهوری اسلامی ایران با هدف متوقف کردن برنامه های صلح آمیز هسته ای ایران، واژه ی جدید «اقتصاد مقاومتی» به ادبیات اقتصادی کشور اضافه و به فراخور حال و روز اقتصاد کشورمان مورد بحث قرار گرفته است.



ادامه مطلب
ميم مثل مقاومت
اقتصاد مقاومتی به معنی تشخیص حوزه‌های فشار و متعاقباً تلاش برای کنترل و بی‌اثر کردن آن تاثیرها می‌باشد و در شرایط آرمانی تبدیل چنین فشارهایی به فرصت است همچنین برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی باید وابستگی‌های خارجی کاهش یابد و بر تولید داخلی کشور و تلاش برای خوداتکایی تأکید گردد.
X